Hur lägger jag till en bilaga via fakturaskrivaren? Följ

Notera att för dig med många bilagor kan det finnas ett sätt att skicka med bilagor genom att skriva ut bilagan direkt till fakturaskrivaren. Kravet är då att det finns något på bilagan som gör att vi kan koppla ihop den med fakturan, t.ex. ett fakturanummer eller ordernummer. Kontakta vår support för att få hjälp med detta.

Krav:

• Filformatet ska vara pdf, xml, txt eller valfritt bildformat
  • Filstorleken för varje enskild bilaga får vara max 5 megabyte
  • Obegränsat antal bilagor kan läggas till (undantag för fakturor som levereras via e-post där den totala gränsen för försändelsen är på 18 megabyte)

1. Skriv ut fakturan till InExchange Fakturaskrivare.
  2. Gå igenom samma steg som vanligt tills du kommer till sista steget märkt Fakturakontroll.
  3. Här visas en lista med alla fakturor som är redo för att skickas till valda mottagare. Markera fakturan som du vill ladda upp en bilaga till och klicka på knappen nedanför listan märkt Bilagor.

4. Du får nu fram en ruta med en lista på de bilagor som för närvarande finns kopplade på denna faktura (i detta fall är listan tom), det är i denna vy du kan ta bort eller lägga till nya bilagor till den markerade fakturan. Klicka på knappen Lägg till.

5. Leta fram bilagan på din dator, markera den i listan och klicka på Öppna eller Open beroende på språk.

Tips: Om du inte hittar filen trots att du är i rätt katalog, se till att din dator är inställd på att visa alla dokument enligt bilden nedan:

6. Du kommer nu tillbaka till föregående ruta där bilagans namn visas i listan över kopplade bilagor, klicka på Ok.

7. En bilaga är nu kopplad på den valda fakturan, om du vill lägga till fler bilagor repeterar du steg 4 till 6.

OBS! Om fakturan skickats utan bilaga kan man inte lägga till den i efterhand.