1. Vanliga frågor och svar om fakturaskrivaren
  2. Utskriftsgranskning
  3. Välkommen att delta i ett av våra kostnadsfria webinars!
  4. Uppdatera fakturamottagarens nätverkskoppling i fakturaskrivaren
  5. Vad räknas som en fakturamall?
  6. Hur installerar jag InExchange Fakturaskrivare?
  7. Vanliga exempelfakturor
  8. Kan jag skicka pdf-fakturor genom InExchange?
  9. Kan jag skicka pappersfakturor med InExchange?
  10. Hur ser fakturan ut när den skickas som papper eller pdf?

Kan jag installera InExchange Fakturaskrivare på en server? Följ

InExchange Fakturaskrivare är primärt avsedd för att installeras på den lokala klient där affärsystemet används. Den går dock att installeras på en server i de fall som affärssystemet körs aktivt på servern också, en tumregel är att mjukvaran ska installeras där affärssystemet är. Det går tyvärr inte att installera fakturaskrivaren som en utdelad skrivare på en server. Skicka nedanstående information till er IT-avdelning eller ansvarig personal.

• Vid installation

Inloggad användare måste vara administratör vid installation.

• Vid användning

Användaren av programmet behöver ha läs- och skrivrättigheter i en av följande mappar:

1. C:\Documents and settings\All users\Application Data\InExchange Factorum
Gäller för operativsystem upp till Windows XP/Windows Server 2003 R2

2. C:\ProgramData\InExchange Factorum
Gäller för operativsystem från Windows Vista och senare

Dessutom måste varje inloggad användare ha en egen instans av processen xAgent.exe igång.
Detta bör gå att lösa genom t.ex. användarens Autostart-mapp. Processen finns att hämta i: C:\Program Files\InExchange Factorum\InExchange Fakturahanterare\Win32

• Kommunikation

xClient.exe behöver kunna ansluta till ws.inexchange.se mot port 80 (http) och 443 (https).

• Testning

När installationen är slutförd, starta om datorn och logga in som aktuell användare och
skriv ut dokument till InExchange Fakturaskrivare. Följ därefter de instruktioner som visas
på skärmen.

• Om problem uppstår

Vid behov av hjälp med ovanstående tar vi ärendet vidare till en av våra tekniker som gör en första felsökning, vänligen kontakta oss via telefon.