Kan jag skicka en pdf-faktura genom InExchange? Följ

Sökväg till InExchange Network: Fakturor\Skapa faktura

InExchange har stöd för pdf-fakturor via e-post. Observera att när du får krav från en mottagare om e-faktura så menas vanligtvis e-faktura via fil, inte pdf-faktura.

1. Börja skriv in namnet på ett bolag som inte tar emot elektroniska fakturor eller namnet på en privatperson. Klicka på Skapa en ny kund.

2. Ett nytt kundkort visas, börja med att fylla i företagsnamnet (eller namnet på privatpersonen). Klicka sedan på pilen till höger om Skicka som och välj PDF, välj en mailadress dit fakturan ska levereras och klicka sedan på Spara.

3. Fortsätt med att fylla i fakturan som vanligt, det vill säga fakturanummer, ordernummer, fakturarader, m.m.

Tips: Om du söker fram den nya kunden under fliken Register så ser du den nya kunden du precis skapat, i kolumnen för leveranssätt står det då PDF. Om du vill kan du givetvis ändra leveranssättet till exempelvis e-faktura om mottagaren skulle börja kräva detta vid ett senare tillfälle.