1. Vad är ett GLN?
  2. Samkuvertering av fakturor
  3. Fakturor i färg
  4. Var hittar jag våra skickade/mottagna fakturor?
  5. Jag har fått krav på e-faktura, hur gör jag? (Ny mottagare)
  6. Kan jag skriva ut en kopia på en skickad faktura?
  7. Kan jag skicka om en faktura?
  8. Vad betyder BIC/SWIFT och IBAN?
  9. Vilka företag kan ta emot e-faktura?
  10. Jag vill ta bort en redan skickad faktura, hur gör jag?

Vad betyder BIC/SWIFT och IBAN? Följ

När en faktura går utrikes behöver du komplettera dina fakturor med betalningsinstruktioner som möjliggör en utlandsbetalning. I dessa fall räcker det alltså inte med Bankgiro och Plusgiro, utan fakturorna behöver kompletteras med ett IBAN + BIC/SWIFT och/eller bankens namn och kontonummer.

BIC/SWIFT: En identifierare för din bank.
IBAN: Ditt kontonummer för utlandsbetalningar.

OBS: Vissa banker lämnar ut ett kontonummer istället för ett IBAN nummer, detta kallas istället "BBAN", vilket givetvis går lika bra att använda. BIC/SWIFT sätts då till bankens fullständiga namn.