Vad betyder BIC/SWIFT och IBAN? Följ

När en faktura går utrikes behöver du komplettera dina fakturor med betalningsinstruktioner som möjliggör en utlandsbetalning. I dessa fall räcker det alltså inte med Bankgiro och Plusgiro, utan fakturorna behöver kompletteras med ett IBAN + BIC/SWIFT och/eller bankens namn och kontonummer.

BIC/SWIFT: En identifierare för din bank.
IBAN: Ditt kontonummer för utlandsbetalningar.

OBS: Vissa banker lämnar ut ett kontonummer istället för ett IBAN nummer, detta kallas istället "BBAN", vilket givetvis går lika bra att använda. BIC/SWIFT sätts då till bankens fullständiga namn.