Behöver jag välja leveranssätt för en ny mottagare eller väljs e-faktura automatiskt? Följ

Första gången du skickar till ett nytt kundnummer via InExchange kommer leveranssättet Papper vara förifyllt.

Tips! De olika statusmarkeringarna i den vänstra kolumnen hjälper dig att välja det bästa leveransalternativet. Du kan läsa mer om vad de olika färgerna står för här.

Ifall namnet på mottagaren i fakturaadressen i er originalfaktura överensstämmer exakt med namnet på en e-fakturamottagare i InExchange nätverk så kommer vi att föreslå leveranssätt E-faktura istället - förslaget visas via en orange markering till vänster om kundnumret (peka på ikonen för att läsa meddelandet). Leveranssättet Papper står dock kvar tills du ändrar det manuellt till E-faktura. Markeringen blir då grön.
Valt leveranssätt sparas sedan i ert kundregister hos InExchange och du behöver inte välja leveranssätt vid nästa faktureringstillfälle.

Skulle du välja leveranssätt E-faktura, men det är ett rött utropstecken till vänster, så kunde vi inte koppla mottagaren med hjälp av namnet. I dessa fall behöver man manuellt söka på företagets namn eller organisationsnummer till höger om leveranssättet.

Om mottagaren inte kan ta emot e-fakturor än och du inte vill skicka fakturan på papper, så kan du välja att skicka den som en pdf-faktura via e-post. Välj då leveranssättet PDF och ange en giltig e-postadress till mottagaren i fakturaskrivaren. Inställningarna sparas i ditt kundregister för kommande fakturautskick.

Har du möjlighet att exportera ert kundregister och skicka till support@inexchange.se så kan vi koppla de kundnummer som det går att skicka elektroniskt till. Det skulle göra att du slipper välja leveranssätt manuellt på era befintliga kunder.