1. Vanliga frågor och svar om fakturaskrivaren
  2. Utskriftsgranskning
  3. Välkommen att delta i ett av våra kostnadsfria webinars!
  4. Uppdatera fakturamottagarens nätverkskoppling i fakturaskrivaren
  5. Vad räknas som en fakturamall?
  6. Hur installerar jag InExchange Fakturaskrivare?
  7. Vanliga exempelfakturor
  8. Kan jag skicka pdf-fakturor genom InExchange?
  9. Kan jag skicka pappersfakturor med InExchange?
  10. Hur ser fakturan ut när den skickas som papper eller pdf?

Behöver jag välja leveranssätt för en ny mottagare eller väljs e-faktura automatiskt? Följ

Första gången du skickar till ett nytt kundnummer via InExchange kommer leveranssättet Papper vara förifyllt.

Tips! De olika statusmarkeringarna i den vänstra kolumnen hjälper dig att välja det bästa leveransalternativet. Du kan läsa mer om vad de olika färgerna står för här.

Ifall namnet på mottagaren i fakturaadressen i er originalfaktura överensstämmer exakt med namnet på en e-fakturamottagare i InExchange nätverk så kommer vi att föreslå leveranssätt E-faktura istället - förslaget visas via en orange markering till vänster om kundnumret (peka på ikonen för att läsa meddelandet). Leveranssättet Papper står dock kvar tills du ändrar det manuellt till E-faktura. Markeringen blir då grön.
Valt leveranssätt sparas sedan i ert kundregister hos InExchange och du behöver inte välja leveranssätt vid nästa faktureringstillfälle.

Skulle du välja leveranssätt E-faktura, men det är ett rött utropstecken till vänster, så kunde vi inte koppla mottagaren med hjälp av namnet. I dessa fall behöver man manuellt söka på företagets namn eller organisationsnummer till höger om leveranssättet.

Om mottagaren inte kan ta emot e-fakturor än och du inte vill skicka fakturan på papper, så kan du välja att skicka den som en pdf-faktura via e-post. Välj då leveranssättet PDF och ange en giltig e-postadress till mottagaren i fakturaskrivaren. Inställningarna sparas i ditt kundregister för kommande fakturautskick.

Har du möjlighet att exportera ert kundregister och skicka det till oss så kan vi koppla de kundnummer som det går att skicka elektroniskt till. Det skulle göra att du slipper välja leveranssätt manuellt på era befintliga kunder. Ladda upp din fil på www.inexchange.se/matcha.