1. Vanliga frågor och svar om fakturaskrivaren
  2. Utskriftsgranskning
  3. Uppdatera fakturamottagarens nätverkskoppling i fakturaskrivaren
  4. Hur installerar jag InExchange Fakturaskrivare?
  5. Kan jag skicka pdf-fakturor genom InExchange?
  6. Kan jag skicka pappersfakturor med InExchange?
  7. Hur ser fakturan ut när den skickas som papper eller pdf?
  8. Kan jag installera InExchange Fakturaskrivare på en server?
  9. Hur ser jag att försättsblad är aktiverat för mina pappersfakturor?
  10. Vilka operativsystem fungerar fakturaskrivaren i?

Vad betyder markeringarna i olika färger i fakturaskrivaren? Följ

När du skickar fakturor via fakturaskrivaren får du rekommendationer och hjälp att välja det bästa möjliga leveranssättet för varje fakturamottagare direkt i tjänsten. Om du till exempel är på väg att skicka papper till en kund som kan ta emot e-faktura dyker en orange triangel upp i den vänstra kolumnen.

Peka på ikonerna i fakturaskrivaren för att få fram information och rekommendationer.

Förklaringar till markeringarna i olika färger:

ikon_gr_n.jpg Grön markering:

Dina valda inställningar fungerar och du har valt det bästa möjliga leveranssättet för den aktuella mottagaren. Du kan gå vidare till nästa steg i faktureringen med de befintliga inställningarna.

ikon_orange.png Orange markering:

Du kan skicka fakturan med dessa inställningar och gå vidare till nästa steg i faktureringsprocessen, men systemet ger dig förslag på ett bättre alternativ vid val av leveranssätt.

R_d_varning.jpg Röd markering:

Du kan inte skicka fakturan utan att korrigera dina inställningar för aktuell mottagare. Denna markering visas bland annat om du har valt att skicka fakturan som e-faktura till en mottagare som inte tar emot e-fakturor. Välj att skicka fakturan som en pdf-faktura (kräver att en e-postadress fylls i i rutan nedanför fakturalistan) eller som pappersfaktura istället. Du kan även välja att vänta med att skicka fakturan eller att ta bort den. Använd knapparna eller högerklicka på fakturan för att utföra dessa åtgärder.

ikon_sp_rrad.png Röd (spärra):

Kundnumret har spärrats, inga fakturor kan skickas till kunden via fakturaskrivaren tills du väljer att inaktivera detta. Högerklicka på en faktura som är utställd på det aktuella kundnumret i steget Välj hur dina fakturor skall skickas och klicka på Spärra kund för att ta bort markeringen. Gör på samma sätt för att spärra en kund vid behov.

Ikon_Bl_.png Blå markering:

Om du skickar en faktura genom InExchange Fakturaskrivare så kan den ibland visa en liten informationsruta som säger Ansluten via samtrafik. Detta betyder att mottagaren använder en annan e-faktura operatör än InExchange, men som vi har ett samarbete med. I dessa fall kan vi inte kontrollera om eventuella referenskoder är korrekta direkt i vår applikation. Om en faktura har en felaktig referenskod så kommer du få ett mail om detta efter att själva försändelsen är klar.