1. Vanliga frågor och svar om fakturaskrivaren
  2. Utskriftsgranskning
  3. Välkommen att delta i ett av våra kostnadsfria webinars!
  4. Uppdatera fakturamottagarens nätverkskoppling i fakturaskrivaren
  5. Vad räknas som en fakturamall?
  6. Hur installerar jag InExchange Fakturaskrivare?
  7. Vanliga exempelfakturor
  8. Kan jag skicka pdf-fakturor genom InExchange?
  9. Kan jag skicka pappersfakturor med InExchange?
  10. Hur ser fakturan ut när den skickas som papper eller pdf?

Vad betyder markeringarna i olika färger i fakturaskrivaren? Följ

I samband med att du skickar fakturor via InExchange Fakturaskrivare så kommer du att se markeringar och eventuellt även vissa typer av varningar i olika färger i fakturaskrivaren. De hjälper dig att välja bästa möjliga leveranssätt för varje mottagare och korrigera eventuella fel - de ger dig information som underlättar ditt arbete vid skick av fakturor.

Peka med muspekaren på ikonen i fakturaskrivaren för att läsa informationsrutans meddelande.

Grön markering:

Dina valda inställningar fungerar och du har valt det bästa möjliga leveranssättet för den aktuella mottagaren. Du kan gå vidare till nästa steg i faktureringen med de befintliga inställningarna.

Orange markering:

Du kan skicka fakturan med dessa inställningar och gå vidare till nästa steg i faktureringsprocessen, men systemet ger dig förslag på ett bättre alternativ vid val av leveranssätt.

Röd markering:

Du kan inte skicka fakturan utan att korrigera dina inställningar för aktuell mottagare. Denna markering visas bl.a. om du har valt att skicka fakturan som e-faktura till en mottagare som inte tar emot e-fakturor. Välj att skicka fakturan som en pdf-faktura (kräver att en e-postadress fylls i i rutan nedanför fakturalistan) eller som pappersfaktura istället. Du kan även välja att vänta med att skicka fakturan eller att ta bort den. Använd knapparna eller högerklicka på fakturan för att utföra dessa åtgärder.

Blå markering:

Om du skickar en faktura genom InExchange Fakturaskrivare så kan den ibland visa en liten informationsruta som säger Ansluten via samtrafik. Detta betyder att mottagaren använder en annan e-faktura operatör än InExchange, men som vi har ett samarbete med. I dessa fall kan vi inte kontrollera om eventuella referenskoder är korrekta direkt i vår applikation. Om en faktura har en felaktig referenskod så kommer du få ett mail om detta efter att själva försändelsen är klar.