Varför får vi pdf-fakturor när utställaren har skickat fakturan som en e-faktura? Följ

Om en leverantör skickar en e-faktura till dig som mottagare, men du får ett mail med en pdf-faktura bifogad, beror detta på att e-fakturan har gjorts om till en pdf-faktura, då ert konto hos InExchange har mottagartjänst för pdf aktiverad.

Denna mottagartjänst innebär alltså inte att man kan ta emot e-fakturor, men att leverantörer kan skicka en e-faktura till er, som på vägen konverteras till en pdf och skickas till adressen som angivits vid aktiveringen av tjänsten.

Detta för att det krävs ett affärssystem med funktionalitet att hantera e-fakturor som kopplas samman med InExchanges fakturaflöde för att det ska fungera att ta emot en e-faktura direkt.

Vill ni veta om ert affärssystem kan ta emot e-fakturor behöver ni kontakta er systemleverantör, och sedan kontakta er Key Account Manager på InExchange alternativt supporten (0500-44 63 60) för att diskutera en eventuell koppling för mottagande av e-fakturor.