Hur byter jag leveranssätt och mottagare för fakturorna? Följ

Sökväg i InExchange Network: Register\Kunder

Val av leveranssätt och kundens koppling till nätverket hanteras på kundkortet via Register i InExchange Network. Användare av våra integrerade tjänster kan dock välja att styra leveranssätt via filerna som överförs till oss.

Gå till Register > Kunder och sök upp din kund för att uppdatera uppgifterna på kundkortet.

Ikon_16---Utrop.png Om du väljer att skicka pdf-faktura till kunden behöver mottagarens e-postadress anges i fältet nedanför val av leveranssätt.

Koppling av kund mot e-fakturamottagare i nätverket

För att kunna skicka e-faktura till en kund behöver din kund vara kopplad till en e-fakturamottagare i vårt nätverk. Detta görs under Koppling till InExchange Network på kundkortet. Om din kund inte automatiskt har dykt upp här så kan du söka fram mottagaren med hjälp av företagets namn, GLN eller organisationsnummer.

Om din kund ännu inte finns med i vårt nätverk

Om du inte hittar din kund i vårt nätverk kan du kontakta dem för att få veta om de tar emot e-faktura och i så fall via vilken operatör. Skicka uppgifter om företagets namn, organisationsnummer, GLN och operatör till support@inexchange.se så läggs din kund till i vårt nätverk och du kan börja skicka e-faktura till dem via din tjänst hos InExchange (gäller ej vår kostnadsfria tjänst InExchange Web Bas).

Om din kund inte har någon tjänst för e-faktura än så är de välkomna att höra av sig till oss på 0500 - 44 63 60 för att komma igång.

Läs mer:

Vilka företag kan ta emot e-fakturor?
Så tar du reda på om din kund har några speciella e-fakturakrav