1. Kan jag få fram referenserna på mottagna fakturor?
  2. Hantering av fakturareferenser

Hantering av fakturareferenser Följ

Om referenskontroll har aktiverats på företagets inkommande leverantörsfakturor kan dessa administreras på sidan Konto > Inställningar > Referenser.

Se instruktionerna nedan för att:

1. Visa listan över referenser som är uppsatta

I fliken Referenser kan du se de referenser som finns uppsatta för företaget.

2. Se vem som lagt till en referens och när detta gjorts

Du kan se om referensen laddats upp från en lista via InExchange eller om den angivits av någon på bolaget (då visas användarnamn) samt vilken tidpunkt det skett.

3. Söka efter referenser

I de fall det finns många referenser kan du använda filterfunktionen för att söka fram den referensen du är intresserad av. Du kan även använda dig av "%" framför och efter värdet för att få fler sökträffar eller om du är osäker på den exakta referensen.

4. Redigera referenser och deras beskrivningar

Klicka på ikonen penna.jpg på aktuell rad för att redigera en referens.
Spara dina inställningar när du är klar.

5. Ta bort referenser

Klicka på ikonen ikon_ta_bort.png på aktuell rad för att ta bort en referens från listan.

6. Lägga till referenser

Klicka på knappen Skapa referens och ange uppgifter för referensen. Spara dina inställningar för att lägga till den nya referensen.

Referenskontroll innebär att den angivna referensen på fakturan kontrolleras mot er lista med giltiga referenser. Fakturor med felaktiga referenser kommer inte att kunna levereras.

Om du vill aktivera referenskontroll på era inkommande leverantörsfakturor via en integrerad tjänst är du välkommen att kontakta vår säljavdelning.