1. Faktura till ny e-fakturamottagare
  2. Vanliga fakturafrågor
  3. Skickade fakturor
  4. E-fakturaformat
  5. InExchange Portooptimering

E-fakturaformat Följ

1. Skicka kundfaktura

1. Vanliga frågor om våra tjänster
    2. Vanliga fakturafrågor
    3. - Faktura till ny e-fakturamottagare
    4. - Skickade fakturor
    5. E-fakturaformat
    6. InExchange portooptimering
  2. Ta emot leverantörsfaktura

1. Ta emot faktura
    2. - PDF-faktura (ePDF)
    3. - E-faktura via fil (Integrerad tjänst)
  3. Användarkonton och inställningar

1. Avtal och licenser
    2. Inloggning och kontoinställningar
    3. Kontakta oss

Det vanligaste e-fakturaformatet i Sverige är Svefaktura. Sedan finns det bland annat Peppol BIS Billing 3 som används internationellt inom EU, men som även kan användas inom landet. Att ta emot e-faktura i Peppol BIS Billing 3 blir allt vanligare bland annat för att vi nu har ett lagkrav i Sverige på att alla våra offentliga myndigheter ska vara anslutna till Peppol och kunna ta emot e-faktura i det formatet.

När det gäller Peppol BIS Billing 3 behöver vissa typer av fakturauppgifter specificeras mer i detalj än i andra format. Du kan läsa mer om dessa formatkrav i Kom igång med din fakturering mot Peppol om du vill veta mer, men det här med fakturaformat är egentligen inget du behöver hålla koll på. Vi sköter konverteringen av fakturaformat per automatik för dig som är kund hos oss och skulle det vara så att något behöver justeras på din faktura (för att den ska kunna levereras i det format som mottagaren kan hantera) kontaktar vi dig.

Du kan läsa mer om:
- Svefaktura på SFTI:s hemsida.
- Peppol i Vanliga frågor och svar om Peppol.