Guide: Skicka e-faktura till ny kund Följ

Följ instruktionerna nedan när du vill skicka e-faktura till en ny mottagare. Det kan vara så att mottagaren har aktiverat referenskontroll eller att du behöver godkännas som leverantör först.

Börja med att söka efter din kund

Sök upp företaget med hjälp av företagsnamn, organisationsnummer eller GLN på sidan Utöka ditt nätverk enligt bilden nedan.

Ja, jag hittade min kund | Nej, jag fick ingen träff

Använder du InExchange Web Bas?

Ikon_16---Utrop.png Klicka här för mer information

Bubbla_gr.png Hittade du din kund?

Om du fick träff betyder det att din kund finns i nätverket. Ikonerna visar vilka typer av elektroniska dokument företaget hanterar. Klicka på företagets namn för att få fram mer information och för att skicka en förfrågan om det behövs.

LÄS MER:
Notering.png 1. Så kontrollerar du om mottagaren har några speciella e-fakturakrav (godkännande av leverantör och referenskontroll)
Notering.png 2. Så skickar du en förfrågan för att bli godkänd som leverantör

Bubbla_grey.png Fick du ingen träff?

Om du inte hittar din kund i vårt nätverk kan du kontakta dem för att få veta om de tar emot e-faktura och i så fall via vilken operatör. Skicka uppgifter om företagets namn, organisationsnummer, GLN och operatör till support@inexchange.se så läggs din kund till i vårt nätverk och du kan börja skicka e-faktura till dem via din tjänst hos InExchange (gäller ej vår kostnadsfria tjänst InExchange Web Bas).

Om din kund inte har någon tjänst för e-faktura än så är de välkomna att höra av sig till oss på 0500 - 44 63 60 för att komma igång.