1. Att tänka på vid pdf-utskrift till fakturaskrivaren

Att tänka på vid pdf-utskrift till fakturaskrivaren Följ

Om du använder ett affärssystem där fakturautskrifterna går via en pdf-läsare kan du behöva byta pdf-läsare för att vi ska kunna läsa in all fakturainformation och göra omvandlingen till e-faktura på ett korrekt sätt. Detta gäller framförallt om du använder dig av den inbyggda pdf-läsaren i Google Chrome där vi har sett att det uppstår problem vid inläsningen av fakturorna när du använder dig av InExchange Fakturaskrivare.

Vi rekommenderar Foxit Reader då vi historiskt har sett att läsbarheten blir bra.

Så byter du pdf-läsare - inaktivering och installation

Nedan listade åtgärder kräver att användaren är administratör i Windows.

Inaktivera Google Chromes inbyggda pdf-läsare

Fakturorna saknar läsbarhet när den inbyggda pdf-läsaren i Google Chrome används vid fakturautskrift till fakturaskrivaren. Den inbyggda pdf-läsaren behöver därför inaktiveras om man använder Chrome tillsammans med sitt affärssystem. Följ nedanstående punkter för att göra detta.

1. Klistra in chrome://settings/content/pdfDocuments i adressfältet i Chrome och gå till sidan.

2. Aktivera valet att ladda ner pdf-filer istället för att öppna dem i Chrome.

Installera pdf-läsaren Foxit Reader

Gratisversionen av Foxit Reader finns att ladda hem här: https://www.foxitsoftware.com/downloads/

Tryck på fliken Free Software och välj sedan Free Download av Foxit Reader.

Efter installationen behöver du bara öppna ditt pdf-dokument med Foxit Reader och skriva ut till InExchange Fakturaskrivare som vanligt.

Observera!
Ha lägst version 9.4.0.16811, men om du använder Foxit Reader rekommenderar vi att du alltid har den senaste versionen installerad.

Om vi inte kan läsa in all information från dina fakturor på ett korrekt sätt meddelar vi dig om det. Vi rekommenderar då ovanstående lösning. Om du vet med dig att du använder Google Chromes inbyggda pdf-läsare, eller exempelvis Adobe Acrobat där liknande problem ibland kan uppstå, rekommenderar vi att du följer instruktionerna ovan innan du skickar dina exempelfakturor.